Planificació de projectes culturals en context d’incertesa
Formació online
Detall Cursos i tallers
Arreche Irigoyen | Data d'inici 06/10/2020 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
La situació actual de pandèmia per la COVID-19, a la qual encara no se li veu el final ni les polítiques públiques i dinàmiques culturals i socials que deixarà, està afectant de manera dràstica a el sector cultural posant en perill milers de llocs de treball, projectes, entitats i empreses. En aquest escenari d'incertesa i angoixa, parlar de planificació de projectes culturals és especialment difícil però absolutament necessari. Com planifiquem en l'actual context? Quines tendències albirem? ¿Com podem intervenir-hi? ¿Quines debilitats i fortaleses s'han visibilitzat? ¿Quines s'han generat o aprofundit? Quins han estat els aprenentatges? Què volem tenir cura / mantenir / impulsar? Com podem fer-ho? En aquest curs de dues sessions, abordarem l'anàlisi del context, els possibles escenaris de futur i les eines de planificació de projectes culturals que poden ser útils en l'actualitat.
 
Sessió 1. Eines per a l'anàlisi de la situació des de la teoria del canvi. Dinàmiques polítiques, econòmiques, socials i culturals: debilitats, resiliències, pèrdues, aprenentatges, actors, aliances, pors, apostes i riscos.
 
 Sessió 2: La planificació de projectes. Definició del canvi desitjat a nivell intern i extern (conjuntural i / o estructural), els supòsits i les condicions necessàries que implica, les estratègies, els actors involucrats i els recursos necessaris.

Participen
Begoña Arreche Irigoyen
Begoña Arreche Irigoyen és consultora, formadora i avaluadora independent des de l'any 2014 i ha acompanyat en la planificació, avaluació i / o procuració de fons a nombroses organitzacions culturals i de drets humans com l'Ateneu Popular 9 barris, la Cooperativa Etcèteres, la Comunitat Bolívia lliure de Violència o la Xarxa de Llocs de Memòria Llatinoamericans i caribenys; ha estat coordinadora de l'Àrea de Projectes Especials de la Direcció General de Vinculació de la Universitat Veracruzana (Xalapa, Mèxic), Coordinadora d'l'Àrea de Planejament, Monitorització, Avaluació i Procuració de Fons de el Centre de Drets Humans Fray Bartolomé de les Cases (Chiapas, Mèxic) i coordinadora de el Departament de Projectes Socioculturals de Trànsit Projectes SL. Com a docent ha donat classes durant 16 anys en el Màster en Gestió d'Empreses Culturals de la Universitat de Barcelona i diferents cursos de Disseny, planificació, gestió i avaluació de projectes culturals en diferents ciutats d'Espanya, Colòmbia, Perú, Bolívia i Mèxic.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment s'envia entre 6 i 24h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.