ImpulsA't, programa de mentoria 2021
Inscripcions obertes a persones sòcies fins el 31 de maig
Detall Activitats sòcies/socis
Data d'inici 05/09/2021 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
Atenció: per a inscriure's a aquest programa cal ser sòcia de l'APGCC

Ja estan obertes les inscripcions per a l'edició 2021 del programa de mentoria, impulsA't, un programa nascut l'any 2018 amb l'objectiu de donar resposta a l’increment en les dificultats d’inserció i reinserció laboral que pateix un gran nombre de professionals de la gestió cultural. Així, l'APGCC vol ajudar les professionals sòcies a donar les primeres passes dins el mercat laboral, o bé a reincorporar-se després d’un temps d’inactivitat per atur o excedència. El programa també està pensat per ajudar a reorientar l’activitat professional per a professionals en actiu que tinguin la necessitat de redefinir el seu perfil.
 
L’objectiu del programa és facilitar la transferència de coneixements entre professionals amb llarg bagatge i coneixement del sector i aquelles persones que necessitin un suport per definir o reorientar el seu propi itinerari professional. El programa no pretén prestar un servei de consultoria empresarial sinó que està destinat a acompanyar a persones en procés de redefinició professional.
 
La valoració altament positiva de les darreres convocatòries porta l’APGCC a obrir de nou el programa per al curs 2021. Amb un format consolidat, s’intentarà acollir a 20 persones mentorades.
 
A qui va adreçat
D’acord amb els objectius indicats, els destinataris del programa són: 
a. Les gestores i gestors culturals que formen part de l’associació i  que volen incorporar-se per primera vegada al mercat laboral després d’haver finalitzat els seus estudis. 
b. Les gestores i gestors culturals que volen reincorporar-se al mercat laboral després d’un temps d’estar-ne fora per motius de maternitat, atur o altres circumstàncies. 
c. Les gestores i gestors culturals que volen reorientar la seva activitat professional després d’un temps d’exercici per esgotament de l’actual cicle professional, millorar la retribució, o per ganes d’aplicar l’experiència assolida en nous àmbits, fer front a nous reptes i créixer professionalment
 
El programa s'articula a partir de trobades  personals entre professionals de la gestió cultural amb una llarga i consolidada trajectòria (mentors i mentores) i professionals que necessiten dissenyar o redissenyar i traçar el seu propi itinerari (mentorats i mentorades). D'entre les persones inscrites, la comissió encarregada farà la selecció que consideri adient i establirà les parelles segons afinitat del sector professional.
 
El programa de mentoria començarà durant el mes de setembre i finalitzarà a finals  de desembre (4 mesos), motiu pel qual caldrà la implicació de les persones seleccionades, que caldrà que es comprometin a treballar seriosament en el pla de treball que li proposi la persona mentora. 
 
Consulta la presentació del programa i les preguntes freqüents en l'apartat de documentació.
 
Termini d’inscripcions des del 13 fins el 31 de maig. 
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs