Nocions bàsiques per entendre la comptabilitat 2022
Formació online
Detall Formació
Borràs | Data d'inici 01/02/2022 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
​​Portar els comptes sempre és un mal de cap: no saber com posar-s’hi, no entendre res, deixar-ho per última hora, passar-ho al gestor,… Són fets comuns a persones no habituades a la gestió econòmica. Algunes nocions bàsiques ens ajudaran a comprendre els números de l’activitat que es porta a terme i acostumar-nos a parlar, també, de números. Distingir un compte de resultats de la gestió de tresoreria o iniciar-se en el món dels pressupostos, ajudarà a tenir eines per a la gestió econòmica i financera de l’activitat professional i cultural.

Sessió 1
  • Clarificant conceptes: quines eines i per a què
  • Quines són les eines comptables bàsiques i per a què serveixen (balanç, compte de resultats)
  • Què he de mirar de forma regular
  • Dia a dia, què controlar?

Sessió 2
  • Pressupostos: com fer-los
  • Principis bàsics per a l’elaboració d’un pressupost
  • Tipus de pressupostos
  • Plantilles útils per a fer pressupostos
  • Control pressupostar
Coneixement
Aquesta formació es planteja com dues sessions online pràctiques i útils per ajudar a gestionar els recursos econòmics, actuals i futurs. Està pensat per microempreses, autònoms i altres tipus de professionals vinculats al món de la cultura no experts en gestió econòmica.
Badges i certificacions
Les persones assistents a la formació podran demanar un certificat d'assistència on hi constin les dates i la durada del curs. Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.
Participen
Irene Borràs
Irene Borràs Garrido, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona. Màster en Polítiques Públiques i Socials per la Idec - UPF. Direcció General de Màrqueting per ESADE. Més de 15 anys d’experiència en formació com a professora col·laboradora de la Fundació Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull i Ajuntament de Barcelona, entre d’ altres. Consultora i experiència en el camp de la gestió econòmica, comunicació i captació de recursos.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs