Formació presencial: Consolidar una organització cultural
Com innovar per trobar noves fonts d’ingressos i models de viabilitat respectant el propòsit?
Detall Formació
Jordi Soler | Data d'inici 08/02/2022 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
El sector cultural canvia molt ràpidament i, com a la natura, les organitzacions que sobreviuen no son les més fortes, sinó les que millor s’adapten. Són aquelles que saben aprofitar les noves oportunitats i adaptar millor el seu model de viabilitat. Millorar els ingressos no ha d’estar renyit amb respectar el propòsit cultural o social del projecte. De fet, aquest pot ser una via d’innovació. En aquest taller veure’m des de la pràctica amb el vostre projecte les metodologies d’innovació més actuals simplificades i adaptades al sector cultural i organitzacions amb propòsit.

Objectius
  1. Crear, professionalitzar, fer créixer, llançar nous projectes i/o adaptar l’organització als canvis de l’economia i del sector. Fer-ho minimitzant errors que ens facin perdre temps i diners.
  2. Entendre i identificar el context, oportunitats, nous clients i fonts d'ingressos.
  3. Adquirir eines senzilles i assequibles d’innovació per tenir un projecte resilient ara i sempre.
Metodologia
La metodologia és eminentment pràctica. Les persones participants treballaran sobre el propi cas de forma que puguin sortir del taller amb les eines i una base per poder perfeccionar-ho en la seva pròpia organització. Les eines que es faran servir son 4 models de design thinking (pensament a partir del disseny), que permeten  aplicar-les a la innovació amb una mentalitat "Lean start-up" i "Customer development".

Aquest curs s'estructura de la següent manera:
  • Taller presencial: 8 de febrer de 10 a 14 h a Barcelona (Al CERC. C. Montalegre 7, Barcelona)
  • Tutoria voluntària col·lectiva online: 16 de febrer de 10 a 11.30 h
Coneixement
Aquesta formació està pensada per a microempreses, autònoms i altres tipus de professionals vinculats al món de la cultura que tinguin un projecte i li vulguin donar un impuls des de la innnovació.
Badges i certificacions
Les persones assistents a la formació podran demanar un certificat d'assistència on hi constin les dates i la durada del curs. Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.
Participen
Jordi Soler
Jordi Soler i Martí. Consultor estratègic d’empreses culturals, creatives i socials a Creable, que dirigeix des de que la va fundar el 2008. Llicenciat en Administració i direcció d’empreses i MBA per ESADE (URL), Postgrau en Cooperació cultural internacional (UdG) i Màster en Història i estètica del cinema (UdV). S’ha dedicat a acompanyar entitats, empreses i emprenedors per a desenvolupar models viables que garanteixin l’assoliment del seu propòsit cultural o social. Ha ajudat a desenvolupar polítiques i programes de suport al sector cultural i creatiu. Així mateix ha treballat en gerència i producció executiva a Cromosoma, TV Flash (vinculada a Gestmusic), Clack Produccions i Musicop i va crear la productora de circ Camaleònica. Ha estat formador en el camp de l’emprenedoria i la gestió d’empreses culturals i creatives per a Barcelona Activa i diversos màsters de la UB, UIC, IDEC (UPF), La Salle Bonanova i la UdG.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs