Desenvolupament de públics i creació de comunitats d’interès cultural
Com podem aplicar la perspectiva intercultural
Detall Formació
Jaume Colomer | Data d'inici 27/02/2023 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
Curs presencial al CERC (C. Montalegre 7, Barcelona)
27 de febrer i 1 de març, de 10 a 14 h

El curs vol oferir, en primer lloc, una reflexió sobre els públics de la cultura des de la perspectiva de mercat i de servei públic. Vol també oferir eines per analitzar la seva diversitat, ajudar a definir els objectius de les estratègies de desenvolupament i a aplicar metodologies relacionals, des d’una perspectiva intercultural, basades en el coneixement i la interacció. Finalment, vol mostrar la manera de crear comunitats d’interès cultural a partir dels públics habituals d’un equipament o projecte cultural.

Programa
1. Conceptualització prèvia
  • Públics casuals i intencionals
  • Perspectiva de mercat i de servei públic: públics objecte i subjecte.
  • Diversitat cultural i igualtat d’oportunitats
  • La perspectiva intercultural en el desenvolupament de públics
2. Conèixer la diversitat dels públics objectiu d’un projecte
  • La segmentació com a metodologia
  • Variables de segmentació més rellevants
  • Anàlisi de cada segment: hàbits, interessos, barreres i canals de relació
3. Objectius i metodologies del desenvolupament de públics
  • Definició i jerarquització d’objectius
  • Aplicació de metodologies relacionals basades en el coneixement i la personalització de la proposta de valor
  • Àmbits de participació dels públics: consum, creació i producció de continguts, planificació i gestió de la programació, governança del projecte.
  • El procés d’implicació i apoderament dels públics d’un projecte cultural
4. La creació de comunitats d’interès a partir dels públics habituals
  • La cultura com a procomú
  • Factors clau del bon funcionament d’una comunitat d’interès
  • El procés de formació i desenvolupament d’una comunitat d’interès
  • Les funcions de l’equip de gestió del projecte
Coneixement
No calen coneixements previs per fer aquesta formació
Badges i certificacions
Les persones assistents a totes dues sessions, podran sol·licitar un certificat d'assistència on s'especifiqui la data i la durada del curs
Participen
Jaume Colomer
Consultor especialitzat en anàlisi i planificació de sistemes culturals. Fundador i director, des de l’any 2003, de la consultoria BISSAP, especialitzada en gestió cultural, en la qual ha dirigit o participat en més d’un centenar d’estudis, plans i projectes. Docent en diversos màsters i postgraus de la Universitat de Barcelona i, des de 1994 fins a 2018. També ha col·laborat o col·labora habitualment amb altres universitats (UdG, UV, UJI, USC, UPF, UIB, UPV, UCA, ICCMU). És gerent en funcions del Cercle de Cultura (des de l’any 2011). Ha estat assessor del programa CaixaEscena de la Fundació Bancària La Caixa (des de l’any 2014 fins al 2020), comissari de Mercartes durant els anys 2008-2016 i d’Escenium 2010.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs