Agenda | Gestió cultural

01-04-2022 fins al 02-04-2022

1r. Fòrum Arts Educació

1 i 2 d’abril de 2022 al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona
01-04-2022 fins al 02-04-2022
Localització: Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona
Data de publicació: 20-02-2022
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) presenta el PRIMER FÒRUM DE LES ARTS A L’EDUCACIÓ
L’educació en les arts, condició del dret de la ciutadania a la cultura
1 i 2 d’abril de 2022
Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

Es tracta d’una convocatòria destinada a la posada en comú de la diversitat d’experiències innovadores existents i a fer xarxa entre elles, així com a examinar les condicions necessàries per a la deguda presència de les arts en el currículum educatiu i com a competència bàsica i transversal de l’educació obligatòria (Inicial, Primària i ESO), atès que es tracta d’una dimensió essencial per al desenvolupament cognitiu, emocional i relacional de les persones. 

Volem que, del Fòrum, en surti una Carta de les arts a l’educació, amb recomanacions per a les administracions i amb compromisos per part d’aquestes. El Consell Rector del Fòrum està format, a més del CoNCA, pels Departaments d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de la Generalitat, per les quatre Diputacions, per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, per l’Ajuntament de Barcelona i per les Fundacions que treballen en l’àmbit educatiu. 

El Fòrum us proposa reflexionar sobre: 
  • Les raons de les arts a l’educació. Les arts com a llenguatge i com a eina per al desenvolupament integral de la persona.
  • Els models d’actuació. Les diverses formes innovadores de tractament de les arts a l’educació i els agents que hi intervenen.
  • La formació de formadors. La capacitació de mestres, de professors i professores d’ESO i d’artistes i mediadors i mediadores que hi col·laboren.
En breu es farà públic el programa definitiu, amb el formulari d’inscripció.
Documents relacionats
Programa

Tags: