Actualitat | APGCC

Data de publicació: 07-03-2022

L'APGCC treballem per la igualtat

8M 2022
Data de publicació: 07-03-2022
Les desigualtats per motiu de sexe són una realitat també present als entorns laborals i professionals. Dins del sector cultural són visibles en molts àmbits. 

Saps què pots fer des de l'entorn laboral per millorar les desigualtats de gènere o fins i tot prevenir violències per raó de sexe?

Són diverses les normatives que estableixen l'obligatorietat per a qualsevol tipus d'empresa, independentment de la seva mida, de disposar d'un protocol de prevenció per a situacions d’assetjament per raó de sexe, i per tant a adoptar mesures específiques i a arbitrar procediments per prevenir i donar resposta a les reclamacions d’assetjament sexual i per raó de sexe (article 33 llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, i article 48 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes).

Des de la Comissió Cultura i Gènere de l'APGCC estem realitzant el nostre, que volem que sigui la primera pedra per a la construcció d'un Pla d'Igualtat que generi vies d'atenció i prevenció d'aquestes desigualtats.

Extret de: Macroencuesta de Violencia Contra la Mujer 2019 (publicada el 2020) realitzada per la Delegació del Govern contra la Violencia de Gènere.

Aquestes dades mostren que la realitat més freqüent a les empreses és el desconeixement i inaplicació de la normativa en cas d'assetjament per raó de sexe, la qual cosa afecta les treballadores.


La Comissió de Gènere treballa per visibilitzar la desigualtat de gènere en cultura, generar consciència i promoure accions per tal de pal·liar aquesta situació. Formes part de l'APGCC? Vols sumar-te a la comissió? UNEIX-T'HI

Tags: