Agenda | Polítiques culturals

16-03-2022 fins al 16-03-2022

Debat. De què parlem quan parlem de polítiques culturals feministes?

Dimecres 16 març, 18 h. Auditori Meier del MACBA
16-03-2022 fins al 16-03-2022
Localització: Auditori Meier del MACBA
Data de publicació: 11-03-2022
El Macba acull  un debat al voltant de la Mesura de govern sobre Cultura Feminista del Pla de drets culturals.

Les dones són espectadores, són directores, són responsables de programes culturals i d'equipaments que dediquen els seus esforços a fer arribar la cultura a tota la societat... Les dones són cultura i fan cultura. I la cultura feminista és la protagonista de la cinquena mesura del Pla de Drets Culturals que empodera als ciutadans com a subjectes de drets culturals.

Cultura Feminista: dret a una cultura diversa i equitativa és el títol d'aquesta cinquena mesura en la qual es desgranaran tot un seguit de propostes sobre com treballar les polítiques culturals amb una mirada inclusiva i que es presentarà i es debatrà dimecres 16 de març a les 18h en un acte en l'Auditori Meier del Macba que estarà protagonitzat per tres dones que fan actualment cultura a aquesta ciutat Elvira Dyangani Ose, directora del Macba la directora del Macba; Carla Alsina, activista feminista i treballadora de la cultura; i Andrea Artero, actriu, docent i membre del col•lectiu de Dones i Cultura. L'acte el clourà una quarta dona, l’artista Ana Tijoux.

Quin és i quin ha de ser el paper de la dona? Com aconseguir la paritat en els òrgans de govern i com canviar la mirada sobre les polítiques culturals que hi fan? Com afavorir la participació de la dona en les activitats culturals afavorint la conciliació familiar? Aquestes i altres preguntes són les que es debatran en aquesta trobada que servirà per posar sobre la taula la cinquena de les nou mesures que integren el Pla de Drets Culturals que impulsa  l'Ajuntament de Barcelona a través de l'Institut de Cultura.

Tags: