Agenda | Arts visuals

06-05-2022 fins al 06-05-2022

Taller: Dinamitzar grups en pràctiques artístiques

28 d'abril o 6 de maig, de 10 a 14 h al Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona
06-05-2022 fins al 06-05-2022
Localització: Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona
Data de publicació: 19-04-2022
Dinamitzar grups en pràctiques artístiques. Càpsula introductòria a la facilitació de grups on conèixer eines per incentivar la participació

Taller de 4 h adreçat a artistes de qualsevol àmbit, amb o sense experiència facilitant. Donarà eines essencials per estar còmodes en situacions on sigui important gestionar la participació (moderant una taula rodona, facilitant una creació col·lectiva…) i per incentivar les intervencions.

Aquest taller és una primera càpsula introductòria que ajudarà a reflexionar de manera crítica sobre la participació del públic en propostes artístiques. En aquest primer taller, ens endinsarem en el món de la facilitació de grups, donant a conèixer eines metodològiques i habilitats per:
  • La generació de vincle i presència entre artistes i públic
  • Dinamitzar la participació d’un grup
  • El foment de debats amb el públic
La introducció dels continguts teòrics es farà a partir de dinàmiques de grup participatives i vivencials i eines teatrals, a partir de les quals es faran reflexions de caràcter pràctic. En tot moment, vetllarem per la cohesió, coneixença i confiança en el grup, facilitant la presa de consciència de la diversitat del grup i a aprendre del seu potencial.

El taller l'impartirà Magalí Permanyer de Nus Cooperativa, entitat integrada per un equip interdisciplinari de professionals de les arts escèniques i el món social. Desenvolupen accions i processos transformadors amb perspectiva feminista i comunitària, des de la creativitat i la cura, per tractar temàtiques socials i visibilitzar i transformar les relacions de poder. NUS Cooperativa és coneguda per la seva llarga trajectòria en teatre social però també per les seves accions formatives i facilitacions. Imparteixen l'assignatura de Metodologies Participatives en el Màster de Polítiques Socials i Acció comunitària (UAB).

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia (30 places per dia): Inscriu-te a coordinacioasm@magmacultura.net especificant quin dia el vols fer.

A càrrec de Cristina Cordero, del grup d'artistes residents en l'àmbit de circulació i cossos. En col·laboració amb Nus Cooperativa.

Tags: