Actualitat | Polítiques culturals

Data de publicació: 19-10-2022

Joan Torrent i Pérez, nou director del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts

El Govern ha aprovat avui nomenar Joan Torrent i Pérez com a nou director del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).
Data de publicació: 19-10-2022
Torrent és llicenciat en Ciències Actuarials i Financeres a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona (UB). També, diplomat en Ciències Empresarials (UB) i direcció administrativa-comptable al Centre d’Estudis Financers.

Entre 1991 i 1995, va ser comptable superior de l’Entitat Autònoma d’Espectacles i Festes (EAOEF). Posteriorment, del 1996 al 2000, va ocupar el càrrec de tècnic superior de l’EAOEF i, del 2000 al 2003,cap de l’àrea de gestió econòmica. Del 2003 fins al 2009, va ser cap d’Administració de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural (EADC).

A partir del 2004, va gestionar les línies d’ajuts i accions en matèria de la creació artística i el pensament contemporanis, actuacions que van ser traspassades al CoNCA a partir de la seva creació i posada en marxa, l’any 2009.

Durant el període comprès entre l’any 1991 i l’any 2009, va participar en l’administració de la gestió de diferents equipaments i projectes culturals, com ara el Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya; el Teatre Poliorama; la Filmoteca de Catalunya; l’Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya; el Centre d’Art Santa Mònica; el centre KRTU; l’organització i concessió dels Premis Nacionals de Cultura; activitats en matèria de cultura popular i tradicional catalana (Fira de Manresa, Festcat, Aula de Música Tradicional i Popular) i altres activitats de promoció i difusió cultural.

Des del 2009 fins a l’actualitat exerceix de cap d’Administració i coordinador general del CoNCA, on du a terme tasques gerencials. A més, des del mes de setembre de 2022 ocupa el càrrec de director suplent del CoNCA.

Tags: