Píndola formativa. Coneixes tot el que t'ofereixen les fires i els festivals d'Arts Escèniques?
Formació online per a persones sòcies. Dimarts 7 de febrer d'11 a 13 h
07-02-2023 fins al 07-02-2023
Localització: Online
Localització: Online
Data de publicació: 23-01-2023
Càpsula formativa que vol compartir dinàmiques i estratègies en referència als continguts artístics, les lògiques de mercat i les trobades i jornades de treball en l’espai/temps d’una fira i/o festival d’arts escèniques. Com podem treure el màxim partit de la nostra assistència? La professionalització de la gestió escènica és un camp de treball basat en l’equilibri entre els coneixements teòrics i artístics i l’experiència empírica; una experiència canviant i que es va modelant de forma continuada a través dels nous reptes que van generant els nous temps.
Els professionals de les arts escèniques abracen cada cop perfils més amplis, complexos i flexibles, i per tal d’incorporar nous professionals és necessari desenvolupar de forma continuada coneixements, aptituds i capacitats per tal d’adaptar-se al sistema de forma ràpida i eficient.
El model de les fires i festivals d’arts escèniques nascudes als anys vuitanta del segle passat ha evolucionat i ha passat de ser una programació artística concentrada en uns dies assenyalats, a un mercat (espai de negoci, estands, etc.) i, en els darrers anys s’ha vist complementat amb un extens programa d’activitats professionals de formació i trobada, d’espais de reflexió, de mediació i transversals (networkings, assemblees, presentacions de llibres i projectes, tallers, intercanvis, i un llarg etcètera).
Atenint-nos a la realitat de l’evolució del format i dels continguts i coneixent el perfil dels professionals que assisteixen a les fires i festivals proposem aquesta càpsula formativa com una pràctica que ha de permetre agilitzar la professionalització dels nous agents (companyies, artistes, gestors, mediadors, etc.), perquè puguin formar part de la cadena de valor del procés artístic, creatiu i de gestió d’una manera orgànica i eficient.
És a dir com podem formar part del sistema i com les fires i festivals ajuden a crear comunitats de professionals de les arts escèniques.
A càrrec de:
Margarida Troguet i Taull
Comissària independent de l'àmbit de les arts escèniques. Desenvolupa continguts, curadories i acompanyaments al voltant dels projectes artístics dels creadors i de les estructures escèniques. Vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i dels Arts de Catalunya, CoNCA (des de 2019). Forma part de la comissió artística de Fira Mediterrània de Manresa (des de 2019). És Docent en el Postgrau de gestió i producció d'espectacles i festivals de la Universitat de Barcelona (des de 2019), en el ERAM, Grau d'Arts Escèniques de la Universitat de Girona (des de 2018) i en el CFGS de Tècniques d'Actuació teatral de l'Aula de Teatre de Lleida (des de 2015). Ha conduït les Jornades Platea-Dansa del INAEM (2018, 2019 i 2022). Ha estat directora del Teatre Municipal del Escorxador de Lleida (1998-2015)
Abigail Ballester Ariño
Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses i Màster en Gestió Cultural per la UdL. Fa més de 20 anys treballa en el sector de les arts escèniques. Gerent de la TTP - Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (des de 2008). Membre del Jurat de Catalunya dels Premis MAX de la SGAE (2021-2022). Ajudant de producció del Festival Guant de Valls (2009-2010). Ha treballat en la producció de l'I Festival Humoris Causa a Mollerussa (2007) Ha fet tasques de gestió, producció, administració, contractació en el Grup Principal de Lleida format Teatre Principal i 6 sales de cinema. (2001-2006)
Activitat exclusiva per a membres de les entitats organitzadores*. Places limitades.
*Aquesta activitat està organitzada per Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), Associació Professionals de Circ de Catalunya (APCC), Associació Gironina de Teatre (AGT), Associació de Professionals de la Gestió Cultural (APGCC) i Associació professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP).