Agenda | Arts escèniques

20-02-2023 fins al 20-02-2023

Sensellarisme i Cultura | Jornada d'Accessibilitat i Diversitat d'Apropa Cultura

Dilluns 20 de febrer a les 9 h a l’Auditori Meier del MACBA (Barcelona)
20-02-2023 fins al 20-02-2023
Localització: Auditori Meier MACBA
Data de publicació: 06-02-2023
Apropa Cultura dedica la temporada 2022/23 a les persones en situació de sense llar. Són molts els prejudicis, mites i mentides al voltant de les persones que, de manera no desitjada, es troben una situació de sense llar. Sabem que es tracta d’una diversitat molt àmplia que va més enllà de trobar-se en situació de carrer, pot ser una situació de sense sostre, però també sense habitatge, o bé en un habitatge insegur o inadequat. També sabem que la cultura hi pot jugar un paper imprescindible. 

La jornada vol sensibilitzar i formar als professionals de l’àmbit de la cultura en matèria de Sensellarisme, per analitzar la pròpia mirada i entendre de quina manera la cultura pot ajudar en els processos de re-identificació i recuperació de les persones en situació de sense llar.

La jornada comptarà amb el testimoni de persones amb experiència de sensellarisme, que ens mostraran aquesta pluralitat de situacions, però també reivindicaran la presència de la cultura en les seves vides. Alhora, hi participaran experts i expertes com Albert Sales o Manuel Muñoz Bellerín de l’àmbit social i acadèmic, així com professionals de l’àmbit social i cultural d'Arrels, el Centre d'Art la Panera, la Xapsll o el Museu de Lleida que dissenyen i organitzen programes artístics en el marc del sensellarisme.

La fila zero comptarà amb la presència d’entitats socials i de la salut de l’àmbit del Sensellarisme.

Objectius:
  • Aproximar-nos al fenomen del Sensellarisme i contribuir a la desestigmatització.
  • Sensibilitzar, crear vincles i desenvolupar una gestió cultural afectiva que s'impliqui el dia a dia de les entitats socials que treballin amb persones a situar de sense llar.
  • Incorporar la dimensió ètica en els nostres treballs culturals a les creacions col·lectives/comunitàries.
  • Aprendre experiències i projectes de bones pràctiques.
  • Facilitar un espai de trobada, empatia i acció.
Adreçat a professionals de programadors culturals, d’entitats, serveis socials i de la salut.

VEURE EL PROGRAMA

Assistència i inscripcions:
L’assistència a la jornada podrà ser presencial o en línia a través del canal de Youtube de l’Apropa Cultura. La jornada serà enregistrada en vídeo i quedaran publicats al web d’Apropa Cultura.

Tags: