Agenda | Museus i patrimoni

Data de publicació: 04-10-2023

Jornades Europees del Patrimoni 2023

Del 13 al 15 d'octubre de 2023
Data de publicació: 04-10-2023

Els dies 13, 14 i 15 d’octubre arriba una nova edició de les Jornades Europees del Patrimoni, amb més de 400 propostes entre portes obertes, visites guiades i teatralitzades, espectacles, activitats i tallers familiars ompliran els museus, monuments i jaciments catalans. Tota una festa per celebrar el patrimoni cultural. 


Un dels objectius principals de les Jornades Europees del Patrimoni és estretir els llaços entre el patrimoni i la societat. Aquest esdeveniment, al capdavant del qual es troba l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, està obert a tothom, oferint una gran oportunitat per redescobrir i connectar-se amb el nostre patrimoni cultural.


El lema de les Jornades Europees del Patrimoni d'enguany, proposat pel Consell d’Europa, és "Patrimoni viu", que vol ressaltar la importància de les pràctiques, coneixements i habilitats que es transmeten de generació en generació i que continuen sent rellevants en l'actualitat. El patrimoni cultural es manifesta a través de diverses habilitats, oficis i professions que contribueixen a la seva preservació de moltes maneres diferents.


A més, aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de diverses entitats, com la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.


Entra a l'agenda i tria les activitats que més t'agradin!

Tags: