Agenda | Arts escèniques

Data de publicació: 02-11-2023

Sessió 'Prevenció de violències masclistes i lluita per la igualtat d’oportunitats a les entitats i organitzacions d’arts escèniques: abordatge i resposta'

Formació online. Dijous 16 de novembre, de 10 a 13 h
Data de publicació: 02-11-2023

Les associacions d’arts escèniques AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya), APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya)TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics), AGT (Associació Gironina de Teatre), APCC (Associació de Professionals de Circ a Catalunya), i l’APGCC (Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya), en col·laboració amb l’SDE (Servei de Desenvolupament Empresarial), presenten dues sessions en línia sobre com abordar les agressions i les violències sexistes en l’àmbit de les arts escèniques i els seus projectes professionals:


1. Lluita contra les violències sexistes en l’àmbit de les arts escèniques (9/11/2023)

2. Prevenció de violències masclistes i lluita per la igualtat d’oportunitats a les entitats i organitzacions d’arts escèniques: abordatge i resposta 

 

 

Aquesta segona sessió és una activitat participativa en què es treballarà el posicionament ètic de les entitats sobre l’assetjament sexual i per raó de sexe, amb una explicació sobre els procediments que cal dur a terme per tal de garantir una resposta efectiva, tenint en compte les mesures de prevenció.  

 

Sessió adreçada a totes les professionals del món de les arts escèniques, posant especial atenció en les companyies i equipaments o entitats.

 

Objectius

  • Aproximar-nos al marc legal existent per a la prevenció i intervenció per fer front a les desigualtats entre homes, dones i persones no-binàries en l’entorn laboral.
  • Conèixer les diferents eines i mesures que existeixen per combatre i erradicar la desigualtat i la discriminació de gènere en l’àmbit laboral.
  • Conèixer eines en l’àmbit laboral per prevenir l’assetjament sexual, per raó de sexe, per orientació sexual o identitat o expressió de gènere, i intervenir-hi.

Raquel León

Sòcia fundadora de Barabara Educació SCCL i responsable pedagògica. Executive coach per l’Escola Europea de Coaching (EEC).

Especialista en la direcció de projectes de caràcter social i educatiu. Fundadora del projecte TIC internacional Connectant mons d’Intermón Oxfam. Especialista en la gestió, direcció, formació i lideratge d’equips multiculturals de voluntariat i de professorat. Amb una llarga trajectòria professional en formació docent, cooperació i educació pel desenvolupament, també disposa d’una llarga experiència en la facilitació i dinamització de processos participatius i d’empoderament amb perspectiva de gènere interseccional. 


Activitat en línia gratuïta, més informació i inscripció aquí.

Tags: