Convocatòries | Gestió cultural

14-11-2023 fins al 29-11-2023

Subvencions biennals a projectes de cultura comunitària i transformació social

Del 14 al 29 de novembre del 2023
14-11-2023 fins al 29-11-2023
Localització: Tramitació online
Data de publicació: 08-11-2023

Aquestes subvencions són per donar suport a projectes de cultura comunitària i de transformació social, durant un període biennal.


Els projectes de cultura comunitària han de ser pràctiques culturals o artístiques que involucrin agents i comunitats en processos col·laboratius i que s'articulin des de la participació i la cocreació. Han de treballar per la inclusió, incloure i gestionar la diversitat i proposar la participació activa i l'apoderament de les persones. Cal posar en valor sabers arrelats en el territori i generar xarxes fortes i sostingudes en el temps.


Els projectes de transformació social han de millorar les capacitats i les condicions de vida de les persones i els col·lectius que hi participen, transformant així l'entorn sociocultural de què formen part.


Aquesta línia d'ajuts té les modalitats següents:

  • Projectes i activitats de desenvolupament cultural comunitari que contribueixin a fomentar ciutadania crítica, compromesa i proactiva, a través d'experiències col·laboratives d'arts visuals i audiovisuals, arts escèniques, música, lletres, cultura popular o altres expressions culturals, en què es potenciï la creació col·lectiva i les relacions amb la comunitat i amb sectors específics de la ciutadania vinculats a l'entorn on es desenvolupen. 
  • Programes, activitats formatives i espais de treball destinats a la capacitació, la promoció, la sensibilització i la compartició de coneixement de les persones que hi participen a través de les arts visuals i audiovisuals, les arts escèniques, la música, les lletres, la cultura popular o altres expressions culturals.

El període d'execució de l'activitat és de l'1 de gener de 2024 al 31 de desembre de 2025. 


Visiteu el web per a més informació i per demanar aquest ajut

Tags: