Actualitat | Gestió cultural

Data de publicació: 16-01-2024

La Fundación Contemporánea presenta el seu informe anual sobre cultura

Data de publicació: 16-01-2024

La Fundación Contemporánea acaba de presentar el seu informe anual sobre el millor de la nostra cultura el 2023 segons els seus professionals. L'Observatori de la Cultura elabora des del 2009 una sèrie de rànquings i indicadors relatius a l'activitat cultural de les nostres ciutats i comunitats, les institucions i els esdeveniments culturals més destacats de l'any o l'evolució anual dels pressupostos de les organitzacions del sector.


L'objectiu principal de l'Observatori de la Cultura és donar visibilitat a una oferta cultural molt àmplia, de gran qualitat i en renovació constant al llarg de tota la geografia espanyola, aportant l'aval dels professionals més destacats del sector.


Per fer aquesta consulta, s'ha enviat un qüestionari a un panell format per 1082 professionals de primer nivell de la nostra cultura: responsables de fundacions, directors de museus, teatres, centres i institucions culturals; editors, productors, promotors, galeristes i responsables d'indústries culturals; comissaris d'exposicions, directors de festivals, gestors culturals, artistes i creadors de tots els camps i professionals del sector, així com els responsables d'àrees i institucions culturals de l'administració pública central i local.


En aquesta nova edició de l'Observatori de la Cultura el qüestionari ha estat contestat, durant els mesos de novembre i desembre de 2023, per 414 membres del panell, un 46,5% dels quals treballen en una organització cultural pública, un 36,1 % en una organització cultural privada i el 17,4% restant com a professionals independents del sector.


Descarrega't l'informe aquí.

Tags: