Actualitat | Gestió cultural

Data de publicació: 06-02-2024

Barcelona acollirà la Conferència Mundial de la UNESCO Mondiacult 2025

La Ciutat Comptal esdevindrà la primera seu europea de la conferència.
Data de publicació: 06-02-2024

El 2 de febrer, Audrey Azoulay, directora general de la UNESCO, va comunicar al president Pedro Sánchez a La Moncloa que es va triar Barcelona per ser la seu de la tercera Conferència Mundial sobre Polítiques Culturals i Desenvolupament Sostenible Mondiacult, que se celebrarà durant el segon semestre de l’any 2025.


Segons informació de la UNESCO, Mondiacult “és un gran esdeveniment on els 194 Estats Membres de la UNESCO defineixen junts l’agenda mundial per a la cultura. En aquest fòrum de ministres, la UNESCO presentarà el primer informe mundial sobre l’estat de la cultura, fruit de tres anys de feina”. També es va informar que “a principis de 2025 la UNESCO engegarà una convocatòria de projectes dedicada a l’impacte de la intel·ligència artificial a la cultura. Els guanyadors presentaran les seves solucions innovadores a favor dels artistes a Mondiacult 2025″.


La UNESCO també informa que “la candidatura de Barcelona va ser proposada pel Govern espanyol l'octubre del 2023. Aquesta candidatura cobra encara més sentit atès que Barcelona és en si mateixa una ciutat campiona de la UNESCO. Compta amb nou llocs patrimonials protegits per la UNESCO i amb un Centre de categoria 2 dedicat a la investigació en ciències humanes i socials. A més, Barcelona és també Ciutat Creativa de la UNESCO des del 2015, en la categoria literatura. El 2026, la Ciutat Comtal serà Capital Mundial de l’Arquitectura”.


La candidatura espanyola competia amb Aràbia Saudita i Barcelona esdevindrà la primera seu europea de la conferència. La segona edició de Mondiacult es va celebrar l’any 2022 a Mèxic i va reunir 135 ministres de Cultura i millers d’assistents.

Tags: