Agenda | Arts escèniques

Data de publicació: 15-03-2024

Jornada professional Especial Dansa a Tarragona

El dimarts 19 de març, Tarragona
Data de publicació: 15-03-2024

El proper dimarts 19 de març Tarragona es convertirà en la capital de la dansa amb la celebració de la jornada professional Especial Dansa, que neix amb l’objectiu de fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català i posar en contacte companyies i professionals del sector, i on es donarà cita més de 200 professionals. 


Especial Dansa és una iniciativa del Govern a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, i de l’Ajuntament de Tarragona.


Més de 120 artistes i companyies de dansa de Catalunya han sol·licitat formar-ne part, i 20 d’elles han estat escollides per una comissió que ha vetllat per fer una tria basada en la qualitat dels espectacles i la seva idoneïtat per a ser reproduïts en els espais escènics catalans, respectant criteris de paritat, de sostenibilitat, d’equilibri entre els gèneres artístics i de promoció de talents emergents.


Un total de més de 150 programadors s’han inscrit a la jornada, que comptarà amb la presència d’una seixantena integrants de les 20 companyies que presentaran la seva proposta de dansa, 10 d’elles en format presencial i 10 més en línia. 


La procedència dels programadors és majoritàriament d’àmbit català, però comptarà també amb la presència d’altres professionals procedents d’altres racons de l’estat com ara Xosé Paulo Rodríguez, responsable de la Comisión de Danza, Ballet y Artes del Movimiento i del Teatro Rosalía Castro de A Coruña.


La jornada professional es concentrarà en un únic dia, el 19 de març, des de les  09 h i fins a les 16 h amb showcases de dansa, on els programadors i programadores escèniques de tot l’Estat veuran 10 espectacles de dansa entre el Teatre Tarragona, el Metropol i al centre de la Rambla Nova. De la mateixa manera, també podran accedir a les altres 10 peces audiovisuals que es publicaran al web Especial Dansa i al perfil d’Instagram de la jornada professional. 


Consulta el programa complet de la jornada Especial Dansa al següent enllaç.


Tags: