Convocatòries | Arts escèniques

30-05-2024 fins al 25-06-2024

Oberta la convocatòria Interseccions per a projectes innovadors de circ aplicat

Fins al 25 de juny de 2025 a les 12h.
30-05-2024 fins al 25-06-2024
Localització: Tramitació online
Data de publicació: 14-05-2024

S’obre la convocatòria Interseccions de la mesura de Circ Aplicat del segon Pla d’Impuls del Circ, que estarà oberta fins al 25 de juny a les 12h. Interseccions ofereix suport econòmic a dos projectes innovadors dins de les arts del circ que estableixin diàlegs amb altres àmbits de la societat que no tinguin objecte la creació escènica. Els projectes han de comptar amb professionals especialistes en aquests altres camps d'actuació i s'han de dur a terme entre el juliol de 2024 i el juliol de 2025. Cada projecte rebrà 20.000€ (impostos a banda) durant tot aquest període, a través de diferents fases de seguiment, i rebrà l'acompanyament de l'APCC. Durant aquest any els equips escollits presentaran públicament els seus projectes al sector cultural.


Aquesta convocatòria forma part de la mesura “Circ Aplicat” en el marc del Pla d'Impuls del Circ. El Pla d'Impuls del Circ (2023-2026) és una iniciativa del Departament de Cultura i l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), que compta amb la col·laboració de l'Ateneu Popular 9 Barris, el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, Encirca't, l'Associació de Formació de Circ de Catalunya (AFOCC), Fira Trapezi - Ajuntament de Reus, La Central del Circ, el Mercat de les Flors i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments escènics de Catalunya.


Aquest Pla té la vocació de potenciar el sector del Circ en els àmbits de la creació, la producció i l'exhibició; generar circuits i garantir la presència del circ arreu territori, promoure la recerca i la investigació, i potenciar l'impacte social, transformador, educatiu i comunicatiu del circ.


Què busca aquesta convocatòria? 


Volem que el sector del circ s'animi a entrar en el món de les arts aplicades més obert, heterodox, promiscu, híbrid i que el circ sigui un protagonista més de l'expansió de la cultura. 

Interseccions busca diàlegs del circ amb altres entorns: circ i ciència, circ i medi ambient, circ i biodiversitat, circ i alimentació, circ i empresa, circ i arquitectura, circ i poesia, circ i economia, circ i filosofia, circ i música, circ i tecnologia… 

Interseccions té un caràcter experimental: vol fer créixer el circ català cap a indrets on fins ara ha estat poc present. 


Què no busca la convocatòria? 


No és objectiu principal de la mesura enfortir projectes ja consolidats que treballen en àmbits habituals per al circ com són l'educació, la salut o la comunitat, entre d'altres. Aquest tipus d'iniciatives seran valorades i formaran part de la mesura si compten amb un punt de vista o enfocament innovador, original, experimental. 


Convocatòria oberta fins al 25 de juny a les 12h.


Consulta total la informació i presenta el teu projecte al següent enllaç.

Tags: