Actualitat | Polítiques culturals

Data de publicació: 21-05-2024

Nou portal de recursos sobre arts i educació

Emmarcat al programa de la Generalitat per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació
Data de publicació: 21-05-2024

El passat mes febrer el Govern va aprovar el programa per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació, que té prevista una durada de 3 anys, i en el que treballaran conjuntament els Departaments de Cultura i Educació.


Un dels objectius del programa temporal és fomentar l’intercanvi de coneixement, identificació de bones pràctiques i accés a iniciatives culturals a disposició dels centres educatius. Per col·laborar en la consecució d’aquesta fita s’ha creat el web culturaeducacio.gencat.cat. Aquest portal concentra tota la informació i recursos disponibles sobre el vincle entre arts i educació adreçada a personal docent, artistes i aquelles persones interessades a formar-se tant en l'àmbit artístic com docent.


L’objectiu és, doncs, facilitar l’accés a informacions, bones pràctiques, recursos i projectes de caràcter artístic i cultural amb impacte pedagògic així com facilitar orientació a docents i artistes per enfortir els vincles entre ambdós mons.


Per una banda, els cossos docents hi poden trobar una base de dades de propostes artístiques per a escoles, un banc de bones pràctiques artístiques a l’aula i diverses iniciatives del Departament de Cultura en l’àmbit escolar. Per l’altra, els artistes i professionals culturals disposen d’informació pràctica perquè els seus projectes accedeixin a les aules i diversos recursos per millorar les seves habilitats pedagògiques.

Tags: