Convocatòries | Arts escèniques

07-06-2024 fins al 07-07-2024

Convocatòria de projectes per la Fira Terres

Fins al 7 de juliol de 2024
07-06-2024 fins al 07-07-2024
Localització: Tramitació online
Data de publicació: 07-06-2024

Oberta la convocatòria per formar part de la programació de la Fira de teatre de sala Terres, un espai de trobada entre professionals del sector del teatre de sala, els programadors i el públic, que vol generar oportunitats de contractació a les companyies.


La fira seleccionarà un màxim de 12 muntatges de sala en català i adreçats al públic adult de companyies catalanes i disponibilitat per girar durant l’any 2025. Per escollir-los també es tindran en compte criteris de paritat de gènere, diversitat de formats, trajectòria de les companyies, facilitat de reproducció en sales de teatre i viabilitat econòmica i tècnica.


Una comissió integrada per un representant de l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE), un representant de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i tres professionals experts en l’àmbit del teatre serà l’encarregada d’escollir entre totes les propostes.


Per afavorir la promoció, la contractació i les gires tant per Catalunya com per Espanya s'editarà un catàleg amb els espectacles seleccionats que, a més, seran representats amb subtitulació al castellà.


La nova fira de teatre de sala


Fira Terres reunirà programadors del territori català, així com de tot l'Estat espanyol, per tal de generar sinergies i facilitar el contacte entre les companyies i els agents del sector. A més, es convidaran a companyies d'altres comunitats autònomes per promoure la cooperació i mitigar l'efecte de la manca d'aparadors en altres comunitats de l’estat.

Durant els quatre dies de la fira, a banda de veure les 12 propostes seleccionades, els professionals acreditats gaudiran d’espais de trobada i intercanvi amb altres professionals del sector teatral i agents de l’àmbit públic i privat.


Les companyies es poden inscriure fins al 7 de juliol de 2024 al formulari que posa a disposició l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE) a través del seu web on també es poden consultar les bases que regulen la convocatòria.

Tags: