Convocatòries | Arts escèniques

01-07-2024 fins al 30-09-2024

Obert el termini de presentació de propostes artístiques per a FiraTàrrega 2025

Fins al 30 de setembre de 2024
01-07-2024 fins al 30-09-2024
Localització: Tramitació online
Data de publicació: 01-07-2024

Oberta la convocatòria artística de FiraTàrrega 2025 adreçada a companyies professionals que presentin espectacles de qualsevol disciplina escènica i format, per a qualsevol tipologia de públics i que es puguin emplaçar en espais de sala, carrer o no convencionals. Els interessats tindran temps fins al 30 de setembre per enviar les seves candidatures i els seleccionats formaran part de la programació oficial del 2025.


Fins ara, aquest procés es duia a terme a partir del mes de setembre, un cop finalitzada FiraTàrrega, però s'ha decidit avançar l'obertura per treballar amb més previsió i disposar de més temps per poder analitzar les diferents propostes rebudes. Per a aquest 2024, la convocatòria artística va rebre fins a 790 candidatures i se'n van escollir 36 (un 70% del total de la programació), que es podran veure a Tàrrega del 5 al 8 de setembre.


Els criteris de selecció artística


Segons marquen les bases de la convocatòria, la direcció artística, que encapçala Anna Giribet i Argilés, seleccionarà una programació d'espectacles d'arts de carrer o d'espais no convencionals (60%) i de sala (40%) per a la pròxima edició de FiraTàrrega. A més, se seguirà un criteri de procedència basat en un 50% de Catalunya, un 25% de la resta de l'Estat espanyol i un 25% d'internacional.


Per a la selecció dels espectacles es tindrà en compte la qualitat artística de la proposta i la seva coherència i viabilitat en termes de fitxa tècnica i de mercat, és a dir, que sigui concebuda per poder girar i/o per aconseguir contractacions. Altres criteris, no excloents, que es tindran en compte són la capacitat de relació amb la ciutadania i/o l'entorn, la implicació de públics actius, els llenguatges híbrids i les estètiques contemporànies, el compromís amb els valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat, les coproduccions i complicitats que donin suport a la proposta i les propostes d'artistes emergents.


Les companyies interessades han d'emplenar el formulari d'inscripció amb els documents necessaris i han de tenir disponibilitat d'actuació durant tots els dies de FiraTàrrega, que se celebrarà de l'11 al 14 de setembre de 2025. Durant el mes de març de l'any vinent, FiraTàrrega comunicarà a les companyies si han estat o no seleccionades.


Pel que fa a les condicions econòmiques, s'estableix que les companyies que participen a FiraTàrrega percebran el 50% del caixet del seu espectacle, d'acord amb el nombre de passis contractat.


Més informació sobre la convocatòria i inscripció al següent enllaç.

Tags: