Actualitat | La cultura a debat

Data de publicació: 15-05-2019

La cultura, a debat. L'APGCC, organitza els debats electorals en matèria de cultura

La majoria d'associacions professionals de la cultura s'han unit per organitzar un total de cinc debats polítics sobre cultura. Els debats, que s'han organitzat en motiu de les eleccions municipals convocades el 26 de maig, es realitzaran a les capit
Data de publicació: 15-05-2019

La majoria d’associacions professionals de la cultura s’han unit per organitzar els debats polítics en matèria de cultura arreu del territori.

Les polítiques culturals acostumen a quedar en un segon terme en campanya electoral, però les seves aplicacions afecten de manera directa tant a professionals del sector com a públics i usuaris. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar el focus en la cultura i dotar a la ciutadania d’un espai on poder-se informar i debatre sobre les prioritats en matèria cultural que tenen els diferents partits polítics.

Els debats es realitzaran, a partir del 15 de maig a les diferents capitals de província, a Olot i a Aella i s'han produït i coordinat amb el suport de les persones sòcies de l'APGCC

A Barcelona, l'acte es farà el 15 de maig a les 19 h a la Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès, en forma de debat de dues hores de durada moderat per Mertixell Pauné (subdirectoria del TOT Barcelona) i, en el qual, es donarà espai a les intervencions i preguntes del públic. Els polítics convidats a intervenir són: Jordi Graupera (Barcelona és Capital), Marc Cerdà (CUP), Joan Subirats (Barcelona en Comú), Ferran Mascarell (Junts per Catalunya), Gemma Sendra (ERC), Xavier Marcé (PSC), Óscar Zayas (PP) i Plataforma Valls (pendents de confirmar).

A Olot, el 15 de maig a les 19 h a la seu d'Òmnium (baixos, carrer Sant Pere Màrtir,20). Modera: Núria Llop (en col·laboració amb Òmnium Garrotxa)

A Lleida, el 16 de maig a les  19 h  al Café del Teatre Carrer Roca Labrador, 2. bis., el debat estarà moderat per Jordi Pedrós i comptarà amb la participació de: Alfred Sesma (Comú de Lleida), Jaume Rutallant (ERC), Eva Lega (Crida per Lleida); Antonieta Maller (PP), Xavi Blanco (PSC) i JuntsxCatlaunya (pendents de confirmar)

A Girona,  el 20 de maig a les 19 h a la Sala Polivalent del Centre Cultural de la Merçè, Pujada de la Merçè, 12. El debat serà moderat per Mercè Sibina i els i les representants dels polítics confirmats són: Ramón Grau (ERC-MES-AM), Xavi Montoya (Guanyem Girona), Carles Riba (JuntsXCataluya), Concepció Veray (PP), Joaquím Ruhí (PSC-PP) i Bernat D'Oria (Ciutadans)

A Tarragona, el 21 de maig a les 19 h al COAC (Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Carrer de Sant Llorenç, 20). El debat el moderarà Anna-Priscila Magriñà i es comptarà amb la presència de: Rubén Viñuales (C's), Carla Aguilar (En Comú Podem), Pau Ricomà (ERC), Roser Olivé (JuntsxTarragona), Òscar Urgell (PP), Begoña Floria (PSC).

A Alella , el 21 de maig a les 19:30 h a la Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques el Casal d'Alella.  (Partits pendents de confirmar)

No és la primera vegada que a Barcelona s’organitza una iniciativa com aquesta. L’APGCC, tradicionalment, coordina debats polítics en el marc de les eleccions municipals, autonòmiques i europees; de fet, és una de les activitats que fa més temps que promou. Aquesta vegada afegim la col·laboració de la resta d’associacions per aportar valor al discurs, enriquir el debat i acostar la informació a un ventall més gran de professionals.

Aquesta trobada està organitzada per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC), l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya(APIC), la Xarxa d’espais de producció d’arts visuals de Catalunya (XARXAPROD), l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació de Teatre per a Tots els Públics (TTP), L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), l’Ateneu Barcelonès (a Barcelona) i l’Acadèmia Catalana de la Música i la PAAC  (Plataforma Assembleària d'Artistes Visuals)

Col·laboren: Òmnium Garrotxa (Olot), Cafè del Teatre (Lleida), COAC (Tarragona) 

Volem agrair a més, la col·laboració de les persones sòcies de Tarragona, Olot, Girona , Lleida  i Alella que donen suport a la coordinació, producció i difusió dels diferents actes.

Tags: