Actualitat | Gestió cultural

Data de publicació: 15-04-2020

El CoNCA obre el Canal d'emergència cultural, un servei d'acompanyament especialitzat en la cerca de recursos durant la crisi de la Covid-19

La iniciativa s’afegeix al nou portal del Departament de Cultura de la Generalitat, ‘Pla de rescat’
Data de publicació: 15-04-2020
El CoNCA atendrà les consultes mitjançant un formulari online i acompanyat d’un equip d’experts en cada àmbit. La iniciativa s'afegeix al nou portal del Departament de Cultura "Pla de rescat".

Després de la declaració de l'estat d'alarma, el sector artístic i cultural ha d’afrontar els efectes del tancament de la seva activitat presencial i la caiguda del consum i de l’ocupabilitat. En aquest context de màxima incertesa, el CoNCA vol donar resposta a les seves demandes amb el Canal d’emergència cultural, un nou servei d’acompanyament personalitzat al sector cultural a través d'un formulari online que es posarà en marxa el 15 d’abril. El formulari serà accessible des del web del Consell i des del nou portal del Departament de Cultura ‘Pla de rescat’, en el qual es centralitza tota la informació per afrontar l’emergència sanitària.

El nou canal obrirà una via de comunicació directa amb els experts del CoNCA en cada matèria, que respondran totes les consultes el més aviat possible. Amb el suport d’economistes, assessors legals i gestors culturals s’estudiarà cada cas per mirar de resoldre els dubtes en matèria laboral (relació amb l'ocupador, prestacions públiques), fiscal (gestió i pagament de l'IVA, l'IRPF, ISoc, impostos i taxes municipals), professional (gestió dels autònoms, ajuts a l'activitat professional), societari (préstecs, crèdits i avals, expedients de regulació temporal), de programació i contractació pública, i d’ajuts i subvencions (pagaments, noves convocatòries).

Des del CoNCA s'està treballant per contribuir a pal·liar la greu situació que viu el sector cultural del país, recollint totes les mesures proposades pel sector i les administracions, amb l’objectiu de fer possible l’articulació d’iniciatives que en garanteixin la supervivència amb el suport de tots i totes les agents implicades.