Actualitat | Arts escèniques

Data de publicació: 13-05-2020

FiraTàrrega 2020 serà una edició especial adaptada a les conseqüències de la pandèmia

El format habitual de la Fira es posposa al 2021 i és substituït per una edició especial sense activitat artística presencial en les dates previstes del 10 al 13 de setembre.
Data de publicació: 13-05-2020
El Consell d’Administració de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega ha aprovat un pla per redefinir l’activitat de FiraTàrrega en base a les circumstàncies que ha comportat la pandèmia del Covid-19. La finalitat era trobar una fórmula alternativa per a la realització de la Fira, amb quatre objectius principals. Primer, garantir la seguretat sanitària, evitant la presència massiva i no controlada d’espectadors a la ciutat. Segon, mitigar les limitacions que probablement afectaran la mobilitat internacional de professionals i artistes encara al mes de setembre. Tercer, trobar una fórmula que preservés la dinamització del sector artístic, tant pel que fa a la creació com a la contractació, i contribuir a la represa i normalització de l'activitat. I, quart, contrarestar la pèrdua d’ingressos més que previsible vinculada a patrocinadors, mecenes, publicitat, ocupació de la via pública i venda d’entrades que forneixen una part important del pressupost de la Fira.

L’equip organitzatiu de FiraTàrrega es posa a treballar en el detall d'aquest pla, en una edició especial sense activitat artística presencial a la ciutat de Tàrrega en les dates previstes del 10 al 13 de setembre, que trasllada al 2021 juntament amb la commemoració del 40è aniversari de l’esdeveniment que estava prevista per a aquest any.

El pla d'actuació per aquest 2020 es basarà en tres eixos: Suport a la Creació, una versió online de La Llotja i la creació d'un circuit itinerant d'espectacles d'arts de carrer amb la marca FiraTàrrega. Les residències i els assajos oberts de Suport a la Creació a Tàrrega queden ajornats fins que es puguin garantir les condicions sanitàries i d’ocupació més idònies.

Documents relacionats
posicionament-fira-2020

Tags: