Recursos i documentació | Arts escèniques

Data de publicació: 09-09-2020

El paper de les associacions sectorials en temps de crisi

Quin rol han jugat les diferents associacions professionals del sector cultural en aquesta crisi generada pel Covid-19?
Data de publicació: 09-09-2020
En temps de crisi l'associacionisme ha demostrat, al llarg de la història, ser el camí per aconseguir fites des del treball col·laboratiu, el bé comú i les propostes sostenibles. La crisi actual, conseqüència del Covid-19, estàn provocant greus afectacions dins del sector cultural i les seves treballadores, i és en aquest àmbit on les associacions sectorials de diferents col·lectius professionals de la cultura han assumit un rol imprescindible per a la gestió d'aquesta crisi, com a portaveus del sector, dels col·lectius professionals i de les problemàtiques que els afecten.

Durant els mesos que ha durat l'estat d'alarma les associacions sectorials s'han coordinat per a treballar cooperativament en la proposta de mesures, posicionant-se i lluitant per allò més just per al sector quan ha estat necessari. A través de sessions de treball conjuntes, les diferents associacions treballen, també quan no hi ha temps de crisi, de manera coordinada per fer d'altaveu de les demandes i problemàtiques generals del sector.

La feina no només es fa entre les associacions, sinó que es traballa conjuntament amb les administracions, com s'ha fet també durant aquesta crisi de manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona i també a nivell estatal a través de les respectives federacions.

Les associacions sectorials han demostrat, en aquest  sentit, ser organitzacions clau per a la defensa i la representació dels perfils professionals, molt plurals i diferents, d'un sector que ja estava prèviament precaritzat. En temps de crisi es manifesten les febleses del sector, com ara la seva fragmentació i situació precària, i és llavors quan més necessària es fa la unió i la lluita conjunta.

Formant part de l'APGCC contribueixes a enfortir el sector. Gràcies!

Tags: