Actualitat | Polítiques culturals

Data de publicació: 23-09-2020

El Govern declara la cultura bé essencial

Punt de partida per garantir l’accés a la cultura i els drets culturals de la ciutadania
Data de publicació: 23-09-2020
El Govern ha acordat declarar la cultura un bé essencial. Aquest acord ha de servir com a punt de partida per elaborar el marc normatiu que garanteixi i reguli l’accés a la cultura i els drets culturals de la ciutadania, que permeti accelerar la represa dels diversos sectors culturals i que doni resposta a les necessitats dels professionals i dels esmentats sectors.

Aquesta declaració forma part d’un pla per preservar la cultura davant de noves restriccions i establir una sèrie d’accions que donin cobertura als drets culturals del ciutadans i a les indústries i als sectors creatius.

La situació excepcional de pandèmia mundial que ha provocat la COVID-19 ha fet evident que la cultura i les seves expressions han estat fonamentals per poder afrontar les situacions d’aïllament de les persones.

Per altra banda, els efectes de la COVID-19 han tingut un impacte econòmic especialment significatiu en el sector cultural, que ha vist paralitzada durant mesos la seva activitat, amb una represa encara molt limitada, tot i que progressiva, per garantir la seguretat i salut de les persones.

És per aquest motiu que el Govern acorda declarar la cultura com a bé essencial per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva, que, sense perjudici d’altres drets, cal preservar i fomentar.
Documents relacionats
AG_cultura_essencial

Tags: