Actualitat | Gestió cultural

Data de publicació: 10-11-2020

Finalitza la tramitació de sol·licituds d'ajudes per a persones autònomes després de dos dies de col·lapse

Només el 10% de sol·licitants accedirà a l'ajuda. Treball, Afers Socials i Famílies estudiarà l'ampliació d'aquest ajut i un nou mecanisme perquè no es reprodueixen les incidències informàtiques d'aquest procediment
Data de publicació: 10-11-2020
Les ajudes s'han donat després de dos dies consecutius de col·lapse del web a través del qual s'havien de sol·licitar. Dilluns dia 9 s'obria el termini per demanar els ajuts per a les persones autònomes i microempreses afectades per la pandèmia. Poca estona després el web apareixia col·lapsat i el servei de sol·licitud es va aturar fins l'endemà a causa d'una incidència. El primer dia només es van poder tramitar 3.543 sol·licituds de les 10.000 que es preveien. L'endemà la plataforma va tornar a donar problemes, i tot i això el tràmit per sol·licitar els ajuts es va tancar abans del migdia, un cop exhaurides les 10.000 peticions previstes.

Les properes setmanes es procedirà al pagament de l’ajut de les professionals que van aconseguir entrar el tràmit a temps. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estudiarà l’ampliació d’aquest ajut i un nou mecanisme perquè no es reprodueixen les incidències informàtiques d’aquest procediment.

De les 500.000 persones que hi ha actualment sota el règim laboral d'autònoms a Catalunya, només 100.000 reunien les condicions per accedir-hi. I d'aquestes, tan sols 10.000 obtindran aquests ajuts. A més, aquestes ajudes s'han repartit per concurrència, és a dir, segons ordre de demanda i fins que s'acabin els 20 milions d'euros pressupostats, la qual cosa ha provocatr una allau d'usuaris. Alguns autònoms han començat a fer córrer un manifest a la xarxa que qualifica el sistema d'ajudes de la Generalitat d'"injust, degradant i que no soluciona els seus problemes".

Tags: