Actualitat | Polítiques culturals

Data de publicació: 18-11-2020

El CoNCA presenta el seu novè Informe anual, dedicat al 2019, i ofereix una primera aproximació a l’afectació provocada per la pandèmia el 2020

L’estat de la cultura i de les arts catalanes abans de la pandèmia
Data de publicació: 18-11-2020
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) publica l'Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts 2019, una radiografia del sector just abans de la pandèmia que amplia la seva mirada amb la incorporació de vint-i-tres experts i set periodistes. 

Obertures i tancaments, nominacions i premis, polèmiques i anuncis marquen la crònica dels diferents esdeveniments artístics i culturals esdevinguts durant el 2019, objecte d’estudi en la primera part de l’informe. El resum del l’any cultural ha estat encarregat a set periodistes especialitzats en arts escèniques (Jordi Bordes), arts visuals (Ricard Mas), audiovisuals i multimèdia (Jordi Balló i Reinald Besalú), cultura popular i associacionisme (Quim Rutllant), llengua, edició i creació literària (Joan Safont), museus i patrimoni (Montse Frisach) i música (Helena Morén). El segon apartat de l’informe, elaborat amb la participació de vint-i-tres experts enquestats, analitza la situació de la creació i la cultura a Catalunya durant el 2019 per dissenyar un seguit de recomanacions per a les administracions i els mateixos professionals. L’Informe recull en el tercer i últim capítol les tendències dels diferents mercats culturals al llarg del 2019, així com les dades d’inversió pública en cultura i de la despesa privada dels ciutadans. El Consell també ha realitzat un seguiment dels sectors durant el 2020 i treballa en una valoració de l’impacte de la covid-19 en la cultura catalana.


Tags: