Agenda | Gestió cultural

25-03-2021 fins al 25-03-2021

El CoNCA impulsa el CoNCALab, un nou espai per l'intercanvi d'experiències de creació i gestió cultural

La iniciativa arrenca el 25 de març a les 10.30 h, amb la sessió ​Experiències de complicitat​, retransmesa en directe des de la Sala Apolo de Barcelona
25-03-2021 fins al 25-03-2021
Localització: Online
Data de publicació: 16-03-2021
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts impulsa el CoNCALab​, un nou espai per l'intercanvi d'experiències de creació i gestió cultural adreçat als professionals del sector que enguany es desenvoluparà amb quatre sessions en diferents ciutats de Catalunya, retransmeses en streaming a través de la plataforma Zoom i amb la col·laboració de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) i el digital Núvol. Amb aquesta iniciativa, el CoNCA promou un nou format de diàleg transversal entre creadors i gestors de diferents disciplines, a partir de la posada en comú d'eines i estratègies per enriquir la pràctica professional i aprendre col·lectivament.

Els participants conversaran i compartiran experiències innovadores de complicitat en la primera sessió, que tindrà lloc el 25 de març de 10.30 a 13.30 h. i serà retransmesa en directe des de la Sala Apolo de la capital catalana. Al juny arribarà la segona convocatòria, amb ​Experiències d'adaptació a un entorn en permanent canvi. Les ​Experiències de retorn i gratificació ​i les ​Experiències de sostenibilitat des de diferents perspectives d'actuació completaran el cicle, al setembre i al desembre respectivament. El públic present a l'acte i l'audiència digital també podran participar en la sessió.

El CoNCA ha encarregat a un equip curatorial, format per ​Jordi Novell, Emma Quadrada, Lau Delgado, Maria Thorson (membre de la Junta Directiva de l'APGCC) i ​Quim Bigas​, el disseny d’aquest nou format, la selecció de continguts i participants que responguin a les preocupacions, les dificultats i els reptes que afronten el món de l'art i la cultura.
Per tal de donar continuïtat al projecte, s’habilitarà un repositori amb l’enregistrament de tota l’activitat i es donarà opció a continuar generant trànsit de participació entre els professionals interessats a través d’eines online.

Experiències de complicitat
Experiències de complicitat abordarà el 25 de març exemples de col·laboració com son les aliances, la sindicació, la necessitat i capacitat de fer xarxa, la transversalitat i els mitjans de comunicació. La primera sessió comptarà amb deu participants que dialogaran per parelles:
Elisabet Parés​, membre fundadora de l’associació El Distrito i editora de Stendhal Books, i Anna Giribet​, directora artística de FiraTarrega; ​Laura Huerga​, editora i fundadora de Raig Verd, i ​Vicent Fibla​, director d’Eufònic; ​Jordi Planagumà​, director de la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines, i ​Sandra Costa​, directora de La Costa Comunicacio; ​Eloi Aymerich​, director audiovisual i productor cultural, i ​Laura Francés San Martín​, tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Celrà; ​Gemma Carbó​, directora del Museu de la Vida Rural, i ​Lola Armadàs​, gestora cultural i cofundadora de Coincidències i Terrats en Cultura.

Els diàlegs estaran moderats per ​Marta Domènech​, periodista, consultora, gestora cultural, sòcia de l'APGCC i sòcia-treballadora de la cooperativa La Taula. La dinamització i moderació de la participació en línia estarà a càrrec de la periodista ​Marta Berenguer​.

CoNCALab 2021
Espais per a l’intercanvi d’experiències de creació i gestió cultural Actes en streaming. Inscripció prèvia.
Març 2021 | ​Experiències de complicitat
Juny 2021 | ​Experiències d’adaptació
Setembre 2021 | ​Experiències de retorn i gratificació
Desembre | ​Experiències de sostenibilitat

La sessió tindrà lloc el proper 25 de març de 10.30 a 13.30 h. Es podrà seguir en directe des d’aquest enllaç.
#CoNCALab

Tags: