Agenda | Arts escèniques

17-04-2021 fins al 17-04-2021

#EdcampConjuremnos Joves i museus

Dissabte 17 d'abril de 9.30 a 12.30 h
17-04-2021 fins al 17-04-2021
Localització: Online
Data de publicació: 24-03-2021
En aquesta edició es planteja un repte: donar veu als joves per compartir inquietuds i experteses, però sobretot fer propostes. EDcamp vol esdevenir una àgora on el debat entre joves com a eina per a conduir a l'acció i la creació de propostes per part dels museus, i que aposta per un futur on els/les joves siguin protagonistes: educació, formació, cultura, igualtat, equitat, treball, sostenibilitat i igualtat de gènere. 

La cultura a través dels museus ens pot ajudar a promoure accions de canvi i transformadores. Per aconseguir-ho es proposa una sessió de treball per tractar quines aliances cal promoure entre joves i els museus perquè puguin dur a terme i promoure accions i suggeriments d’educació, difusió, crítica i acció.  L’objectiu és senzill però alhora ambiciós: Conscienciar sobre el poder de les petites accions individuals diàries per impulsar canvis col·lectius permanents i sostenibles.

L'Edcamp esdevé un espai per compartir inquietuds i experteses, fer propostes. Una àgora on el debat entre joves ha de conduir a l'acció i la creació de propostes per part dels museus. El gran repte dels museus és transformar les idees innovadores en accions que aportin resultats pràctics.

Com fer-ho ? Propostes de treball i debat 
Fins el proper 14 d'abril podeu accedir a aquest Padlet i proposar temes de conversa fent èmfasi en allò que es pot aportar i compartir. Es proposen dues grans temàtiques: 
  • En primer lloc: Com podem promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.
  • En segon lloc: Ciutats i comunitats sostenibles, de quines maneres podem  aconseguir que les ciutats i les poblacions siguin inclusives, segures, resilients i sostenibles.   

L'Edcamp es farà en format online a través de videoconferències simultànies. La proposta de temes de conversa es realitzarà previ a l'Edcamp. Fins el proper 14 d'abril podeu accedir al  Padlet i proposar què voleu compartir com a tema de conversa. L’equip organitzador de l’Edcamp Museus i Educació organitzarà aquests temes per crear el mapa de sessions amb els enllaços a les videoconferències per tal de compartir-ho amb vosaltres abans del 17 d'abril. 

La idea és que així les participants pugueu anar pensant en quina conversa us interessa més participar ja tingueu el link per accedir-hi.

Animeu-vos i inscriviu-vos a l’Edcamp 


Aquest Edcamp és impulsat per l'equip organitzador compost per membres dels següents museus i entitats:
Museu de l’Empordà
Museus d’Esplugues 
Museu del Ferrocarril de Catalunya
Museu del Suro de Palafrugell
Amb la coordinació d'Adhoc Cultura i la col.laboració de Direcció general del Patrimoni Cultural, la Direcció General de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut. 

Data i horari
Dissabte 17 d'abril de 09.30 a 12.30 hrs

09.30 - 09.40 hrs Comprovació de connexions
09.40 - 10.00 hrs Benvinguda i presentació (videoconferència conjunta)
10.00 - 10.55 hrs 1ª sessió de conversa (videoconferències simultànies)
10.55 - 11.05 hrs Canvi de sessió, cafè/té
11.05 - 12.00 hrs 2ª sessió de conversa (videoconferències simultànies)
12.00 - 12.20/12.30 hrs Tancament i cloenda (videoconferència conjunta)
Lloc
Online Joves i Museus

Vegeu mapa

Equipament
Consells per a fer un bon debat a l'Edcamp Online:

- Utilitza auriculars, així evitaràs que la resta de participants sentin sorolls de fons i que es puguin acoblar a la conversa.
- Si utilitzes mòbil o tauleta, descarrega't l'app de Meet de Google, si utilitzes ordinador, utilitza el Chrome com a navegador.
- Pots descarregar-te l'extensió del Chrome pel Meet "Google Meet Grid View", així podràs veure a tots els participants alhora a la pantalla ;-)
- Finalment, recomanem desactivar el micròfon quan no estiguis parlant, ja que així el so de la conversa serà molt més net. Quan vulguis participar, torna'l a activar i digues la teva. I sobretot, no tinguis vergonya ni por a dir el que penses i sents, que el format online no et privi de gaudir d'un gran matí ple d'aprenentatges i bons moments!

Un parell de dies abans de l'#EdcampTornada enviarem a tots els participants un correu recordatori amb tota la informació a tenir en compte i amb el mapa de sessió definitiu, per tal que l'experiència d'aquest Edcamp Online sigui la millor possible!

Tags: