Agenda | Gestió cultural

16-09-2021 fins al 02-12-2021

Cicle de debats KULT. Cultura, comunitat i revolució

Del 16 de setembre al 2 desembre, un debat al mes, a diferents espais de Barcelona
16-09-2021 fins al 02-12-2021
Localització: Diferents espais de Barcelona
Data de publicació: 09-09-2021
La cultura pot ser un bé comú i un espai per a la visibilització del conflicte amb voluntat transformadora o un producte de consum controlat pels poders polítics, econòmics i socials. El moment post pandèmia és l'oportunitat per replantejar el model cultural del nostre país. Per això volem generar un canvi profund a partir d'una reflexió estratègica sobre la cultura. Un debat que no neix avui, sinó que s'ha vingut alimentant -en la teoria i en la praxis- des de diversos espais artístics, socials i culturals del conjunt del territori.

La comunitat de KULT obre un espai per debatre sobre el model cultural imperant i posar-lo en tensió a través de la paraula. Perquè, tal com deia l'escriptor Joan Fuster, tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.

Us convidem a assistir al cicle de debats Cultura, Comunitat i Revolució per tal de contribuir col·lectivament en el debat sobre el model cultural i les noves formes de la participació de les comunitats en la creació i difusió de continguts culturals.


Debat 1: Què és la cultura?
Dijous 16 de setembre a les 19 h a l’Ateneu L’Harmonia (C. de Sant Adrià, 20. Barcelona)
En aquest debat inicial ens fem una pregunta ontològica: què és la cultura? Des de diversos autors i propostes, s’ha plantejat sovint si la cultura tenia una funció o no. Reprenem aquests debats i els introduïm des d’una visió que pensa la cultura i els creadors des de la imperiosa necessitat de canviar la societat.
Amb Adrià Pujol, Xisca Homar, Helios F. Garcés i Míriam Cano.
Moderat per Sandra Vicente.
 
Debat 2: Cultura i transformació social 
Dijous 21 d’octubre a les 19 h a la Nau Bostik (C. de Ferran Turné, 11. Barcelona)
La cultura és un element articulador clau. Quin paper pot jugar en la conformació de comunitats participatives, democràtiques i crítiques? Quina dialèctica s’estableix entre la comunitat i la cultura que l’articula? 
Amb Pol Guasch, Judit Font, Xavier Antich i Mercè Pérez.
Moderat per Marta Molina.
 
Debat 3: Cultura, llengua i identitat
Dijous 4 de novembre a les 19 h a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. de Lesseps, 20. Barcelona)
El català pateix un retrocés evident en el nombre de parlants des de fa anys i això fa que la cultura feta en català es trobi relegada. En aquesta xerrada volem abordar per on hauria d’anar el futur del català en la cultura i de la cultura en català.
Amb Júlia Ojeda, Marina Massaguer, Julià de Jodar i Anna Giribet.
Moderat per Jordina Arnau.

Debat 4: Quin model cultural per als Països Catalans? 
Dijous 2 de desembre a les 19h a la Lleialtat Santsenca (C. d’Olzinelles, 31. Barcelona)
La pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat que cal revisar el model cultural català. Cal repensar la forma en com es relacionen els diversos agents culturals (creadores, administracions, comunitats) perquè la cultura pugui abordar els reptes del país i sigui, alhora, un àmbit d’autonomia i creació.
Amb Eloi Aymerich, Rosa Cerarols, Eunice Romero i Jordi Oliveras.
Moderat per Nando Cruz.

Tags: