Agenda | Arts escèniques

21-09-2021 fins al 21-09-2021

Formació professionalitzadora pel sector cultural: Cultura i desenvolupament territorial

Dimarts 21 de setembre de 18.30 a 20.30 h
21-09-2021 fins al 21-09-2021
Localització: Online
Data de publicació: 14-09-2021
Cultura i desenvolupament en l’àmbit local i vinculació de l’agent cultural amb altres agents del territori i des d’una visió transversal de la cultura.

FORMACIÓ GRATUÏTA. Més informació i inscripcions a ccmn.cultura@cmoianes.cat.  La formació es farà a través de la plataforma Zoom. Organitza: Consell Comarcal del Moianès. 

Objectius:
  • Comprensió del binomi cultura i desenvolupament en l’àmbit local i incorporació de la perspectiva de desenvolupament en les accions i intervencions culturals i artístiques.
  • Vinculació de la pròpia acció com agent cultural amb altres agents del territori i les seves finalitats, des d’una perspectiva transversal de la cultura.
Continguts:
  • Impacte de l’acció cultural en el desenvolupament territorial: accés i contribució a la vida cultural, economies d’escala i creació de xarxes.
  • L’acció cultural en el marc del conjunt d’agents locals socials, culturals i econòmics diversos, diàlegs i oportunitats potencials.

Professor: Alfons Martinell
Actualment és professor jubilat de la Universitat de Girona, director honorífic de la Càtedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació i director del grup de treball sobre Cultura i Desenvolupament Sostenible de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS). La Càtedra UNESCO la va crear ell l’any 2000 que durant anys va oferir el màster internacional de gestió cultural de Girona; aquesta formació va ser un referent en l’àmbit derivant anys més tard en el que actualment és el Máster de gestió cultural de la UOC, del que va ser co-director en la primera etapa. Abans va estar implicat durant la transició al govern local de Girona. Un dels seus càrrecs més rellevants va ser el de Director general de relacions culturals internacionals amb el govern d’en Zapatero durant la primera legislatura. És un luxe per la sessió sobre projectes culturals i desenvolupament territorial comptar amb ell.

Tags: