Actualitat | APGCC

Data de publicació: 03-07-2020

Acabes ara els teus estudis en Gestió Cultural?

Entra a formar part de la comunitat de la gestió cultural a Catalunya
Data de publicació: 03-07-2020
L’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya és la plataforma de representació i reflexió dels professionals de la gestió cultural de Catalunya. Som un espai de representació professional, que existeix des de 1993, actualment formada per gairebé 700 professionals procedents de diversos àmbits, com ara les arts escèniques, arts visuals, patrimoni, docència o administracions i serveis públics. 

L’Associació és un punt de trobada i un altaveu per a la nostra professió. Així, la nostra missió és unir, representar i apoderar els professionals de la gestió cultural per a donar resposta de forma col·lectiva, i en col·laboració amb altres organitzacions, a les necessitats i reptes de la professió i de la cultura.

Que t’oferim?
Oferim acompanyament laboral i jurídic per a les professionals sòcies. T’ajudem a desenvolupar les teves habilitats professionals a través d’un complet programa formatiu adaptat al sector. Impulsem la teva carrera a través d’un programa personalitzat de mentoria. Contribuïm a la reflexió sobre el sector amb l’organització de debats i jornades professionals. Et facilitem l’impuls laboral, també, a través d’una borsa de treball només accessible per a persones sòcies, on es publiquen ofertes destacades del sector. 

Formant part de l’associació contribueixes a enfortir el sector i a defensar una figura professional que cada vegada té més pes dins el sector cultural.

L’Associació és un punt de trobada: et posem en contacte amb altres professionals amb les mateixes inquietuds i promovem la unió del col·lectiu amb actes i trobades específiques per a persones sòcies.

A més, oferim descomptes i avantatges exclusives per a persones sòcies, com ara descomptes en l'acreditació professional per a les fires i festivals més importants de Catalunya.

Com m’hi puc implicar?
Les professionals que formen part de l’APGCC tenen graus d’implicació molt diferents. Com a associació, tenim una junta directiva que es renova cada tres anys a través d’eleccions; les professionals que formen part d’aquesta junta ho fan sense ànim de lucre, i durant el temps que ocupen el càrrec es dediquen a promoure projectes des de l’associació per a tot el sector cultural i per la professió. 

També existeixen comissions de treball on qualsevol persona sòcia s’hi pot implicar en el moment que vulgui; actualment n’hi ha tres en funcionament: desenvolupament professional, cultura i gènere i identitat professional

A més d’aquests grups de treball més estables, les persones sòcies s’impliquen també a través de la participació en les activitats puntuals que organitza l’APGCC, com ara formacions o trobades professionals.

Què necessito per associar-me?
Per a formar part de l’associació cal acreditar que ets professional de la gestió cultural, a través d'alguna titulació acadèmica o bé acreditant més de 2 anys d'experiència professional en el sector.

Donar-se d'alta té un cost de 80€ anuals. Si ets menor de 30 anys o bé estàs en situació d'atur, tens un 50% de descompte.

Quins passos has de seguir?
Per associar-te hauràs d’omplir un formulari que trobaràs en aquest enllaç. La Junta Directiva i l’equip tècnic valoraran la teva trajectòria i validaran la teva sol·licitud. Un cop acceptada, rebràs un carnet de persona associada i el teu accés a la intranet. A partir d’aquest moment ja podràs gaudir de tots els nostres serveis i descomptes per a professionals.

Tens dubtes?
Quedem a la teva disposició per resoldre qualsevol dubte. Ens trobaràs a comunicacio@gestiocultural.org

T’estem esperant!

Tags: APGCC